dimecres, 7 de març del 2018

Recordeu que demà és el dia de VAGA GENERAL

Cal comunicar a l'empresa, o al vostre superior,  entre demà i divendres si heu fet ús del dret de vaga. També cal dir si la voleu fer el dia sencer o unes hores concretes, ja que es descomptarà del sou, el dia sencer o proporcionalment a les hores realitzades.Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya
Intersindical Alternativa de Catalunya

CATACRAC Núm. 6

VAGA FEMINISTA (8 de març)

El passat 25 de gener, el Consell Nacional de la IAC va decidir convocar vaga general de 24 hores el 8 de març. Amb aquesta decisió ens vam reafirmar en la necessitat d’acompanyar el moviment feminista en una convocatòria de vaga general, que se suma a la campanya per la Vaga Internacional de Dones, impulsada ja el 2017 pel moviment feminista de països com l’Argentina, Mèxic, Itàlia o els Estats Units.

Aquest 2018 la campanya arriba amb més força, ja que incideix en més de 50 països i en tots els àmbits (consum, cures, estudiantil o laboral).
Des de la IAC fem una crida a tot el personal treballador, homes i dones, perquè se sumi a la vaga general.

Amb aquesta vaga general volem denunciar:
- La situació laboral de desigualtat en què es troben les dones (bretxa salarial, accés a càrrecs directius, desigualtat en les pensions...)
- La barrera que suposa per a les dones, en tant no canviïn els rols socials, atendre càrregues familiars com ara tenir cura dels fills o de persones grans, pel que fa, entre altres, a la promoció, el salari o la pensió
- La manca d'una normativa eficient contra l'assetjament en l'àmbit laboral
- La inexistència d'una veritable normativa de conciliació
- La precarietat laboral per raó de gènere

Per citar només la situació a l'ATC, podem dir que d'uns 16 càrrecs (nivells 30 més president i director) que hi ha a l'organigrama, només hi ha dues dones quan, en l'estructura de personal de l'ATC, les dones superen àmpliament el 60% i, per tant, en condicions de relativa igualtat, aquell percentatge hauria de ser semblant al de dones que són alts càrrecs.
Març 2018

GENERALITAT DE CATALUNYA
www.catac.cat sindicat@catac.cat Tel. 933173151

Calen nous models adreçats a trencar amb els rols socials vigents perpetuadors de situacions de manifesta injustícia i discriminació.

Des de la IAC apostem per un sindicalisme alternatiu vinculat als moviments socials i implicat en l'eradicació de qualsevol tipus de violència i discriminació. Cada dia és 8 de març. Cal forçar un canvi normatiu que prepari un canvi social i unes condicions laborals respectuoses amb el principi d'igualtat.

QUAN LA INJUSTÍCIA ÉS LLEI,
REBEL.LAR-SE ÉS UN DEURECap comentari:

Publica un comentari a l'entrada